Verovatno ste primetili, ali niste razmišljali o tome da se pomorandže u supermarketu uvek prodaju u crvenim mrežicama. Za razliku od toga limun je u beloj ili zelenoj mrežici.
Tokom protekle decenije mnogo toga je preduzeto da bi se što više ljudi obeshrabrilo da puši, a jedna od mera je bila i uvođenje zastrašujućih slika na paklama cigareta kao vida upozorenja i načina da se pušači odvrate od te navike.
Jugoistočna kineska provincija Đijangsi poznata je po porcelanu, ali i po pirinčanoj rakiji koja se pravi na tradicionalni način star 1.000 godina, još iz vremena dinastije Juan.
Maslinovo ulje sa Šolte proglašeno je najboljim uljem u svetu u klasi ekološkog monosortnog ulja srednjeg intenziteta, saopštilo je udruženje maslinara "Zlatna Šoltanka".
Verovatno ste više puta posle dugog radnog dana svratili do najbliže prodavnice po namirnice, i tamo zatekli nesagledive redove i gužvu - jer su, izgleda, svi razmišljali kao vi.
En Ridon je specijalista za poslastice, a na svom Jutjub kanalu deli recepte i savete u pripremi najlepših slatkiša. Često se prihvati izazova da stvori nešto neobično i jedinstveno, ali ipak dostupno običnom čoveku u kuhinji.
Novoformirani sindikat proizvođača suvlakija iz Atine objavio je da bi cena suvlakija, tradicionalnog jela "za poneti" koje vole i turisti i lokalci u Grčkoj, mogla da ode na tri evra zbog povećanja cene svinjskog mesa u svetu.
Čak i pojedinci jake volje nisu u stanju da pojedu samo jedan čips. Iako su visoki sadržaj soli i masnoća u grickalicama neodoljivi, istraživači su otkrili još jedan razlog zbog kojeg je tako lako pojesti kesicu čipsa, grisina, smokija...
Uprkos insistiranju medija, Ferero još nije objavio informaciju šta je kompaniju nateralo da zaustavi proizvodnju nutele u svojoj najvećoj fabrici u Francuskoj.
Slovenački distributer brze hrane specijalizovan za sendviče iskoristio je aktuelnu političku aferu koja je dovela do iznuđene ostavke jednog poslanika u parlamentu i na tržište plasirao sendvič "zastupnik".